Agile - transitie en gereedheid

Op weg naar organisatorische flexibiliteit

Wat is jouw uitdaging?

Zit je vast in jouw agile reis?

Dat agile methodes een meer efficiënte en flexibele manier mogelijk maken om nieuwe producten en diensten op de markt te brengen, wordt breed gedragen in de markt. Wij delen deze overtuiging ook.  

Ondanks een sterk strategisch commitment worden organisaties vaak geconfronteerd met uitdagingen bij het opschalen en implementeren van agile methodieken, mindsets en manieren van werken. Het kan ook lastig zijn om de adoptie van agile principes vast te houden waarna zij niet de gewenste resultaten opleveren. Dit kan dan weer leiden tot een verlies aan momentum en organisatorische paraatheid, waarmee het agile verandertraject van de organisatie wordt belemmerd. 

Maar, door het consequent implementeren van agile principes en transitie door middel van effectieve coaching en training worden de positieve impact en resultaten echt duidelijk. 

Work buddies

Impact van succesvolle agile transities

5-10 keer sneller

bij het stimuleren van verandering en besluitvorming*
*McKinsey

#1

ranking in het stimuleren van innovatie onder collega’s*
*McKinsey

30% stijging

in klanttevredenheid* 
*McKinsey

Wat we doen

Onze Agile kennis en kunde

Ervaring en expertise combineren met een aandachtige en nieuwsgierige aanpak.

Agile transitie

Agile transitie

Voor bijzonder complexe organisaties is het opschalen van agile processen essentieel om een ​​naadloze samenwerking tussen diverse teams en afdelingen mogelijk te maken, wat uiteindelijk extra waarde creëert. Door een agile transitie te ondergaan, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van raamwerken als SAFe®, kunnen organisaties wendbaarheid omarmen, ongeacht hun omvang.

Ebook Agile transformation
Agile fit- en gereedheidsbeoordeling

Agile fit- en gereedheidsbeoordeling

Zowel een agile fit- als een gereedheidsbeoordeling is van cruciaal belang wanneer een organisatie een Agile-transitie overweegt of initieert, waarbij inzicht wordt geboden in de afstemming op de bedrijfsdoelstellingen, hiaten worden geïdentificeerd en de gereedheid voor verandering wordt beoordeeld.

Ebook Agile transformation
Agile volwassenheidsbeoordeling (AMA)

Agile volwassenheidsbeoordeling (AMA)

De AMA is effectief in het balanceren van twee dingen: empowerment van het team om zichzelf te beoordelen en eigen inzichten te verwerven, maar ook het uitdagen van de teams met een outside-in-perspectief gebaseerd op industrie standaarden, om de huidige manier van denken en systemische vooroordelen te verstoren die de verdere ontwikkeling kunnen blokkeren.

Ebook Agile maturity assessment
Coachen op schaal

Coachen op schaal

In een steeds complexere wereld. Het verbeteren van de bedrijfsresultaten en het hebben van een winstgevend bedrijf gaat steeds meer over prestaties en gedrag. Kortom, het hebben van gelukkige en betrokken medewerkers die in hun kracht staan, staan gelijk aan de winstgevendheid en de duurzaamheid van jouw bedrijf op de lange termijn.

Ebook Coaching at scale

Expertisegebieden

Agile transitie

Agile strategie

Agile coaching

Agile methodes

Waardestroom in kaart brengen

Pas je aan veranderingen aan - verhoog de productiviteit

De agile praktijk van emagine is gebaseerd op uitgebreide ervaring en een diep inzicht in het aansturen van agile transities in complexe organisatielandschappen. 

Met een voortdurende focus op ontwikkeling, dagen we best practices uit en streven we naar excellentie in systemen, tools en innovatieve methodes die de markt vormgeven.

Expertisegebieden

  What's your challenge?

Request a non-binding quotation - free of charge.

Our experience

Agile projectvoorbeelden

left-arrow
right-arrow